Menu

Gyakori kérdések


Mi a különbség a 30-as, 40-es, 60-as termékek között?

A "30-40-60" -as számmal elátott Természetes Növényi Kivonatok növényi és hatóanyag skálája ugyanaz. Mindhárom tartalmazza azon molekulák széles spektrumát, amit a vizes-alkoholos kíméletes kivonási eljárással kinyerhetünk a növényekből, a koncentráció mértéke különbözteti meg őket egymástól. A számozás a kivonat körülbelüli alkohol taralmát jelzi. A 40-es tinktúra hozzávetőlegesen 25%-al több oldott anyagot tartalmaz a "30"-ashoz képest, hasonló az ugrás a 60-as és 40-es kivonat között. Emiatt nyilván egyre nagyobb élettani hatást várhatunk az egyre növekvő számmal ellátott készítménytől. A számozással ellátott krémek pedig a velük megegyező számú kivonat felhasználásával készülnek.

Evés előtt vagy evés után kell a kivonatokat bevenni?

A növényi kivonatok felszívódását nagyban segíti alkohol tartalmuk, mielőtt a gyomorba kerülve a gyomorsav károsítaná a hatóanyagokat. A jobb felszívódás miatt hatékonyabb étkezés előtt meginni a kivonatot hűvös folyadékban elkeverve, vagy akár magában. A szervezet lúgosítását segítve jótékony, ha kiegészítésképp minden nap egy fél citrom levét is megisszuk akár ehhez a mixtúrához hozzáadva.

A krémeket naponta hányszor kell felkenni a bőrre? Akár mindennapos, folyamatos használatra is jók?

A krémeket célzottan, helyi alkalmazásra, problémakezelés céljából naponta egy 1-3 alkalommal javasoljuk használni, túladagolni tulajdonképpen nem lehet, a termék nem gyógyszer. Jó hatással rendelkezik többek között gyulladás miatti fájdalmas testrészek kezelésére, pattanások, helyi bőrgyulladások, zúzott, vágott ütött bőrsérülés (nem nyílt seb), napégett bőr ápolására, rossz vérkeringésű területek állapotának javítására, pikkelysömörre. Hatóanyagai teljes mértékben természetes eredetűek, melyek gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, sejt regeneráló hatással bírnak. Nem testápoló készítményekről van szó, alkohol tartalmuk miatt a teljes testfelületet napi rendszerességgel ne kenjük a krémekkel! A regeneráló, fiatalító hatás miatt dúsíthatjuk a szokásosan használt testápolónkat, vagy akár arckrémünket a „30”-as krémmel.

 

A HerbaPharm Természetes Növényi Kivonatok napi adagja hogyan függ a testtömegtől, és van-e a pontosabb adagolásra ajánlás?

Igen, testsúlytól és probléma típustól is függ az, mennyi az ajánlott napi mennyiség a kivonatokból. Kisebb testsúlyú fogyasztóknál inkább a 10-20ml, nagyobb testsúly esetén (90kg felett) a 20-30ml bevitele javasolt.

A HerbaPharm termékek étrend-kiegészítők és nem gyógyszerek! Emiatt nem tehetünk ajánlást napi dózisra vonatkozóan célzottan, megnevezve egészségügyi problémákat. A megfigyelt rendkívül jó élettani hatások miatt, szeretnénk elérni egyes kivonatok esetén a hagyományos növényi gyógyszerré való minősítését.   Ebben a kategóriában lehet csak pontosan megadni az ajánlott napi mennyiséget.

Mikor ajánlják a bemasszírozást, és mikor a dunsztkötést?

A krém bemasszírozását napközbeni kezelésre ajánljuk. A dunszt alkalmazását pedig ha este nagyobb mennyiségben akarjuk a problémás területre juttatni a krémet. Ekkor vastagabban krémezve a területet folpack-al körbe tekerhetjük, hogy még több krém felszívódhasson.

      

Ízületi gyulladásra használhatók-e a készítmények?

A tudományos kutatások és a felhasználói tapasztalatok alapján ízületi gyulladásra javasoljuk használni Természetes Növényi Kivonat 40-es termékünket belsőleg - kezdve a minimális adaggal, majd fokozatosan növelve érzés szerint -  valamint 40-es növényi krémünket külsőleg naponta 2-3x. A készítményekben található kedvező élettani hatású molekuláknak köszönhetjük a jelentős gyulladás gátló, és sejt regeneráló hatásokat.

 

Az ízületi gyulladás fajtái közül az egyik a porckopásos eredetű, a másik a gyulladásos betegség okozta, általában autoimmun eredetű sokízületi gyulladás, melyek közül leggyakoribb a rheumatoid arthritis. Gyakran találkozunk  akut ízületi gyulladással is. Amennyiben porckopás okozta ízületi gyulladása van, vagy nehéz fizikati munkát végez/ sportoló, érdemes évente 2 alkalommal kúraszerűen fogyasztani Természetes Növényi Őrleményünkeet Zselatinnal, melynek állati és növényi fehérjéi kiválóan hasznosulnak szervezetünkben, ezáltal segítik a porcok regenerálódását.

    

HerbaPharm Természetes Növényi Kivonattal kapcsolatban kérdezném, hogy ha gyermek szedné, akkor az alkoholtartalmát hogyan lehet minimalizálni?

A növényi kivonatokat, azaz tinktúrákat alkohol tartalmuk miatt 18 éven aluliak számára semmilyen mennyiségben nem ajánljuk fogyasztani! Otthoni alkohol elpárlást sem javaslunk semmi esetre sem annak veszélyessége miatt, és nem utolsó sorban mert az jelentős hatóanyag vesztéssel is járna.

A kivonatok hígítása sem jelent megoldást, hiszen attól még kisebb százalékban, de jelen van az alkohol.

Terveink közt szerepel olyan termék előállítása, mely minimális alkohol tartalommal bír majd.

Mi a szerepe az alkoholnak? Hatékonyságát növeli a kivonatnak, eltarthatóságát befolyásolja?

Az etil-alkohol a szabadalmi bejelentéssel védett kivonási eljárás egyik fő oldószere, az alkoholos frakció tartalmazza a hatóanyagok jelentős részét. Az alkohol egyben a hatóanyagok tartósító szere is, mivel a tárolás során, kizárja a hatóanyagok lebomlásának, oxidációjának lehetőségét.

A tinktúrák hatóanyagainak hatékonyságát az alkohol megnöveli, mivel azok felszívódása gyorsabb megtörténik az emberi szervezetben, csökkentve annak kockázatát, hogy a gyomorsav károsítja őket.

Pikkelysömörre használhatók a készítmények? Mennyi időt kell várni a hatására?

A kutatók ígéretesnek tartják a rostkender hatóanyagaink alkalmazását a pikkelysömör kezelésében az immunrendszer szabályozásán és a gyulladáscsökkentő hatásokon keresztül. Kivonataink, és krémeink legnagyobb százalékban kendermag kivonatot tartalmaznak. Számos fogyasztói visszajelzés alapján a külső-belső terápia együttes alkalmazását látjuk leghatékonyabbnak, hiszen az esetek mintegy felében a bőrtünet mellett belső gyulladás is áll a betegség hátterében. Javasoljuk tehát valamely növényi kivonatunk (30-as vagy 40-es folyadék) fogyasztását, és a 40-es krém külsőleges használatát (napi 2-3 alkalommal). A krém jól felszívódó, általában az irritációt is mérsékli. Érdemes jó vastagon bekenni az érintett területet, majd óvatosan bemasszírozni a bőrbe. A páciensek zöme 1-2 héten belül már érzékel pozitív változást (plakk elvékonyodása), de a regenerálódási folyamat (részleges, vagy teljes) hosszú időt vesz igénybe (4-6 hónap). A folyadék fogyasztását 3-4 hónapig, a krémet a tünetek fennállásáig javasoljuk használni.

                                                                                                               

Seprűvénára érdemes-e használni valamelyik készítményt?

A természetes növényi kivonatok valamelyikének,  és a 40-es krém együttes használata ajánlott a következő okok miatt:

A hazai és nemzetközi kutatások szerint, az alapanyagként felhasznált magokból előállított kivonatok (természetes növényi krém és természetes növényi kivonat-folyadék) hatóanyagai (flavonoidok, lignánok, cannobinoidok, A és E vitamin, szilimarin család, antioxidánsok stb) gyulladás csökkentő, fájdalomcsillapító, véralvadást csökkentő, érelmeszesedést csökkentő, sejt regeneráló, ér fal erősítő, és vérnyomás csökkentő hatásúak. A felsorolt hatások egymást erősítik, ezért a folyadék és krém alkalmazható a seprűvénák kezelésére. Napi 2-3x javasoljuk használni a „40”-es természetes növényi krémet, és napi szinten a kivonatok valamelyikének fogyasztását.