Menu

Gyakori kérdések


A HerbaPharm Természetes Növényi Kivonatok 30-35% ill. 40-45% alkohol tartalommal bírnak. Mikor ülhetünk autóba elfogyasztásuk után? Nem okoz problémát az alkohol?

Ekkora alkohol tartalom, kúraszerűen fogyasztva a tinktúrákat – amennyiben nincs alkohol érzékenység, és gyógyszer összeférhetetlenség – nem okozhat problémát. Az alkohol a hatóanyagok mielőbbi véráramba kerülését szolgálja, és a kivonó anyag szerepét is betölti. Terveink közt szerepel olyan termékek előállításai is, melyek alkohol tartama jóval alacsonyabb a mostaniaknál.

A HerbaPharm Természetes Növényi Kivonatok fogyasztása csak akkor javasolt, ha előreláthatóan minimum két óráig nem vezet autót. Az alkoholkalkulator.hu oldalon mindenki kiszámíthatja testsúlyának megfelelően az elbomlási időt. Eszerint egy 50kg-os ember esetében 30ml 40% alkohol tartalmú termék fogyasztása esetén kb 2 óra alatt bomlik le a szervezetben az összes alkohol. Nyilván ennél nagyon testsúly esetén ez rövidebb idő alatt következik be. Ezért, az autót vezetők számára leginkább az esti órákban javasolt a fogyasztásuk. Természetesen a leírtak csak akkor érvényesek, ha a javasolt 10-30 ml mennyiség mellett nem fogyaszt semmi más alkoholt tartalmazó terméket.

   

Természetes növényi krém használható visszeres lábra is? Elegendő a krém, vagy egy időben belsőleg a folyadék, és/vagy a por is javasolt a hatékony eredmény eléréséhez?

A hazai és nemzetközi kutatások szerint, az alapanyagként felhasznált magokból kivont hatóanyagok (flavonoidok, lignán, cannobinoidok, A és E vitamin, szilimarin, antioxidánsok stb.) jelentős gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, véralvadást csökkentő, sejt regeneráló, érfal erősítő, vérnyomás csökkentő és érelmeszesedés elleni hatással rendelkeznek. A HerbaPharm növényi krémek alkalmazása esetén ezek a hatások egymást erősítve jelentkeznek, ezért hatékonyan alkalmazható a visszér kialakulásának megelőzésére, a visszér káros hatásainak csökkentésére és a visszerek regenerálódására. Visszeres panaszok esetén napi 2-3x javasoljuk használni a 40-es természetes növényi krémet, és egyidejűleg javasoljuk a valamely kivonat fogyasztását is, hogy a szervezet külső-belső támogatást kapjon. Az őrlemény nincs a visszeres problémára hatással.

Csípő, vagy térd porckopás esetén hatásosak -e a termékek? Lehet -e kombinálni őket s ha igen akkor hogyan?

A 30-as vagy 40-es kivonat és az őrlemény kombinált használata ajánlott a következő okok miatt:  A kivonatban szereplő növények termése mind rendelkezik gyulladáscsökkentő, és/vagy fájdalomcsillapító hatással, a kendermag pedig látványos regenerációt tud előidézni.

Az őrlemény - marha csontból, és kötőszövetből kivont zselatin (hidrolizált kollagén) tartalma miatt - segíti a csontok és porcok kálcium tartalmának pótlását, a porcok regenerálását. Kúraszerűen 2-3 hónapig javasolt a termékek fogyasztása, mely éven belül még egyszer megismételhető. Amennyiben fájdalmasak az említett testtájak, úgy krém használata is mindenképpen előnyös.

 

Ekcémás bôrre használhatók a krémek?

Az ekcémának számos típusa és kiváltó oka van. Egyes típusok esetében hatásosnak bizonyult növényi krém „30” termékünk használata, más esetekben viszont irritációt, maró érzést váltott ki, vélhetőleg alkohol tartalma miatt. Nem jelenthetjük ki tehát, hogy minden ekcémás tünettel rendelkező használóra pozitív hatással van a készítmény. Érzékenység esetén érdemes kipróbálni a kendermag olaj használatát.

 

Pajzsmirigy alul, vagy túlműködésre jók a HerbaPharm kivonatok?

Orvosi iránymutatásokat követve elmondható, hogy pajzsmirigy túlműködés esetén bármilyen alkohol tartalmú ital - akár gyógynövény tinktúra -  fogyasztása ellenjavallt, hisz nagy mértékben ronthat a beteg állapotán, mellékhatások jelentkezhetnek. Pajzsmirigy alulműködés esetén a homoktövismag hatóanyagai jó hatást fejthetnek ki szakirodalmi leírások szerint, de ezt fogyasztói tapasztalatok alapján nem tudjuk megerősíteni.